Óvodai csoportok

Az óvoda a Xi. kerületben, a Kamaraerdei Ifjúsági Park hathektáros területén működik. Ezt az egyedi környezetet és az így kapott lehetőségeket szinte minden nap kihasználjuk. A jó és egészséges levegőnek köszönhetően úgy alakítottuk ki a napirendünket, hogy naponta kétszer visszük a gyermekeket az udvarra. A hatalmas park, különböző mozgáslehetőségeket biztosít számunkra. Minden évszakban megcsodálhatjuk a természet változását. Télen csúszkálhatunk, szánkózhatunk, jégvárat építhetünk és hógolyózhatunk. A többi évszak lehetőséget biztosít számunkra a különböző sportok gyakorlására: kerékpározásra, atlétikára, különböző labdajátékokra, úszásra és napfürdőzésre. Ez a többcélú külső környezet fogja össze az épületben folyó nevelőmunkát. Célunk a családokkal együttműködve vidám óvodáskort nyújtani gyermekeinknek, ahol az a fontos az egész testület számára, hogy az óvodánkba járó gyermekeknek a személyiségét harmonikusan kibontakoztassuk és érdeklődésüket tágítsuk és kielégítsük.

A gyermekek fejlődésének és életkori sajátosságának megfelelő napirenddel a már említett mozgással, kiegészítő zöldség- és gyümölcsfogyasztással segítjük elő az egészséges életmód kialakítását. Az óvodát körülölelő zöld környezet nevelésünkben nagy hangsúlyt kap, mely átöleli minden tevékenységünket.

Udvarunk elősegíti az állatok, növények életének megismerését, módot ad a környezet és az élővilág összefüggésének megfigyelésére. Gyermekeink folyamatosan megtanulhatják, hogyan segíthetnek a környezet óvásában, esztétikussá tételében, az udvar ápolásában. A játéknak fontos szerepe van a mindennapos tevékenységeinknél. A gyermekek számára felajánlott tevékenységek a játékra épülnek, melyek a gyermekek érdeklődését, aktivitását, a felfedezés örömét jelentik.

Jelentkezés

A jelentkezések a 2022/23-as nevlési évre már elindultak. Jelentkezni folyamatosan lehet! A jelentkezéseteket a weboldal keresztül az online form kitöltésével is le tudjátok adni vagy telefonon és e-mailen is elérhetőek vagyunk!

Amennyiben szeretnétek személyesen is megismerkedni velünk, megtekinteni intézményünket és bepillantani mindennapjainkba szívesen látunk Benneteket egy egyéni beszélgetésre, ahol minden kérdésetekre szívesen válaszolunk!

Kiscsoport

3-4

 • Elit pharetra consequat aliquam ad eros vivamus eros lectus elementum vitae duis.
 • Sapien imperdiet augue blandit leo ligula curabitur habitasse nulla duis torquent sociosqu aenean.
 • Vestibulum nam nam metus suscipit porttitor rutrum justo tempus et.

Középsőcsoport

4-5

 • Velit nisl pretium aliquam mattis amet inceptos commodo id volutpat.
 • Accumsan tristique eu venenatis magna suscipit consequat convallis fringilla convallis platea.
 • Rhoncus bibendum viverra ad sapien ligula potenti viverra volutpat nostra elementum imperdiet arcu mollis dictumst.

Fontosnak tartjuk még

A közös élményekre épülő tevékenységek megszervezésével biztosítjuk a közösségi magatartás fejlődését, a másokra figyelést. Óvodánkban fontosak a hagyományok, ünnepek, évszakonkénti kirándulások, kulturális programok. Sokszor kézművesedünk, mesélünk, verselünk, énekelünk – próbáljuk a különböző tevékenységeket minél izgalmasabb, változatosabb formában a gyermekek elé tárni. Sok eszközt használunk, pl. bábot a meséléshez, hangszereket az énekléshez.

Többször tartunk beszélgető köröket, ahol a gyermekek megtanulják szóban kifejezni érzelmeiket, elmesélni, hogy mi történt velük és ugyanakkor azt is megtapasztalják, hogy milyen az, amikor másokat hallgatnak meg és velük együtt örülhetnek valaminek. Fontosnak tartjuk, hogy a kis csoportunkban ne legyen vita, ellentét, hogy minden gyermek jól kijöjjön a másikkal és megbízzanak egymásban, segítsék egymást.

A sok mozgásos külön program mellett, másféle külső programokon is részt vesznek nálunk a gyermekek. Többször jártunk már a helyi színházban gyermekelőadáson és voltunk már kirándulni állatsimogatóban, póni farmon. Ezt a szokásunkat is szeretnénk megtartani, és minél több izgalmas, új élményt nyújtó helyre elvinni a gyermekeket.

Óvodánk személyi és tárgyi feltétele a feladatokhoz igazodik és korszerű fejlesztő eszközökkel, játékokkal felszerelt. A nevelőmunkát szakmailag képzett gyógypedagógus, tanítónő, logopédus, óvodapedagógusok, gyógypedagógiai asszisztens és szakképzett védőnő végzi, akik mindenben együttműködnek a családokkal.

Nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásra, sportolásra. Természetesen nálunk is megjelenik a mindennapos testnevelés, de ezen a 15-20 perces mindennapi mozgáson felül, még rengeteg lehetőségük van a gyerekeknek sportolni. Mindennap, ha az időjárási körülmények is úgy engedik, kétszer megyünk ki a levegőre a gyerekekkel.

Hetente kétszer járunk úszni a közeli gimnázium uszodájába illetve több szakkör közül is kiválaszthatják a családok a hozzájuk legközelebb álló mozgásformát. Lehetőség van kipróbálni a judot, síelést, akrobatikus rock and rollt vagy akár a jógát is.

A gyermekeink nagy kedvence a sportolás, minden mozgásformát nagy kedvvel, szívesen végeznek. Ez az egészséges életmód kialakítása miatt is nagyon fontos, illetve a sok mozgást követően sokkal jobban oda tudnak figyelni a más tartalmú tevékenységeknél, feladatoknál.

Éves programjaink is változatosak: kirándulások, séták az erdőben, bicikli túrák, játszóterek látogatása, Mikulás-ünnepség, Karácsonyi műsor, farsangi jelmezbál Anyák-napi köszöntő-műsor, Családi nap (versenyek, kézműveskedés, bográcsozás), úszás, síelés, judo, Ballagás és Évzáró műsor, 2 hét úszótábor és nyári táborok.

Óvodánk évközi nyitva tartása igazodik az iskolai tanévhez, ezek időpontjáról mindig aktuálisan, az adott tanévben tájékoztatjuk a hozzánk járó gyermekek szüleit (szeptemberi kezdés-június közepi zárás, őszi szünet, téli szünet, tavaszi szünet, tanítás nélküli munkaszüneti napok).

Üzenet küldés

  Info

  Név: PUZZLE Óvoda és Általános Iskola
  OM azonosító: 200800
  Cím: 1112 Budapest, Kamaraerdei út 12-14.
  Telefonszám: +36-20/935-1537
  E-mail cím: tanodak@gmail.com

  Nyitva tartás:
  Hétfő - péntek: 7:00 - 17:00

  Intézményvezető: Zsidó Blanka

  Fenntartó: Egészségesebb Óvodás Gyermekekért Alapítvány
  Adószám: 18050048-1-13
  Székhely: 2040 Budaörs, Lévai utca 33. 2/14.
  Képviselő: Zsidó Ernő
  Telefonszám: +36-20/212-7490