Bemutatkozás

Intézményünk a Kamaraerdei Ifjúsági Park hathektáros területén helyezkedik el. Budapest szélén, de könnyen megközelíthető, igazi vadregényes környezetben neveljük a gyerekeket. Jelenleg 3 óvodai csoportunk van, kiscsoport, középső-, nagycsoport és az iskolaelőkészítő csoport, melyben csoportbontásban dolgozunk a gyerekekkel.
Az óvodai nevelés során kiemelten fontosnak tartjuk az önállóságra nevelést, a mozgás megszerettetését, a feladat- és felelősségtudat kialakítását a gyerekekben, melyhez hozzáadódik a fiatal csapatunkból adódó oldott, vidám légkör. Szeretnénk, ha nálunk minden gyermek elfogadva és szeretve érezné magát, miközben változatos kihívásokat nyújtunk nekik.
Tisztában vagyunk vele, hogy a 21. századi gyerekek tevékenykedve tudnak a leghatékonyabban tanulni, így ennek tudatában szervezzük a mindennapokat. Igyekszünk a gyerekek érdeklődési körének megfelelő projekteket, témaheteket szervezni és ezek során komplex foglalkozásokon keresztül a lehető legtöbb ismeretet és élményt nyújtani számukra. Emellett fontos szempont a gyerekek mozgásigényének kielégítése is. Ennek érdekében kihasználjuk a környezetünk nyújtotta számtalan lehetőséget. A mozgásos tevékenységekhez ideális feltételeket biztosítanak parkunk sportpályái és intézményünk kiválóan felszerelt tornaterme. A foglalkozások után és délutánonként pedig biciklizhetnek, rollerezhetnek, futkározhatnak a gyerekek a jó erdei levegőn vagy intézményünk játszóterén.
Hiszünk benne, hogy minden gyermek egy kincs és képességeik fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektetünk személyiségük kibontakoztatására is.

Az óvodai életről

Célunk, hogy az óvodai élet során már kisgyermekkortól kezdve elsajátítsák a hozzánk járó gyerekek az egészséges életmód alapelveit. Éppen ezért a napirendünket ehhez illeszkedve igyekeztünk kialakítani. Tízóraira minden nap gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk és minél nagyobb folyadékbevitelre biztatjuk a gyerekeket. Naponta minimum kétszer kivisszük őket a szabadba, jó időben gyakran előfordul, hogy a foglalkozásokat is kintre tervezzük. Teret és lehetőséget biztosítunk a szabad mozgásra, szabad játékra kint a jó levegőn is, hiszen itt is rengeteg tapasztalatot tudnak gyűjteni a gyerekek, ami által fejlődhetnek.

Az épület falain belül is törekszünk arra, hogy megfelelő környezetet biztosítsunk nekik, folyamatosan fejlődünk, szépülünk. Jól felszerelt tornateremmel, interaktív táblás csoportszobával, rengeteg fejlesztőjátékkal és ami a legfontosabb, sok elszánt kollégával vagyunk ellátva. A délelőttök mindig mozgalmasak, tele kreatív foglalkozással, izgalmas képességfejlesztő feladatokkal és sok-sok játékkal. Rengeteget kézműveskedünk, minden nap mesélünk, énekelünk és szinte már vesszőparipánk a matematikai képességfejlesztés, mert hisszük, hogy az alapokat óvodáskorban tesszük le. Pedagógiai munkánkat intézményen belül logopédusunk és gyógypedagógusaink is aktívan segítik, ezen kívül pedig Alapozó tornán való részvételre is van lehetőségük a gyerekeknek.

Célunk a családokkal együttműködve vidám óvodáskort nyújtani gyermekeinknek, olyat, amelyre még felnőtt korukban is nosztalgikus mosollyal tudnak visszagondolni.

Csoportjaink

Óvodánkban jelenleg három csoport van, a gyerekek életkoraik szerinti elosztásban. Minden csoportunkban két óvónéni felügyeli a gyerekeket.

Jelentkezés a 2024/25 nevelési évre

A jelentkezések a 2024/25-ös nevelési évre már elindultak. Jelentkezni folyamatosan lehet! A jelentkezéseteket a weboldal keresztül az online form kitöltésével is le tudjátok adni vagy telefonon és e-mailen is elérhetőek vagyunk!

Amennyiben szeretnétek személyesen is megismerkedni velünk, megtekinteni intézményünket és bepillantani mindennapjainkba szívesen látunk Benneteket egy egyéni beszélgetésre, ahol minden kérdésetekre szívesen válaszolunk!

Kiscsoport

Max. csoportlétszám
18 fő

Középsőcsoport

Max. csoportlétszám
18 fő

Iskola előkészítő

Max. csoportlétszám
18 fő

Üzenet küldés

  Info

  Név: PUZZLE Óvoda és Általános Iskola
  OM azonosító: 200800
  Cím: 1112 Budapest, Kamaraerdei út 12-14.
  Telefonszám: +36-20/935-1537
  E-mail cím: tanodak@gmail.com

  Nyitva tartás:
  Hétfő - péntek: 7:00 - 17:00

  Intézményvezető: Zsidó Blanka

  Fenntartó: Egészségesebb Óvodás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
  Adószám: 18050048-1-13
  Székhely: 2040 Budaörs, Lévai utca 33. 2/14.
  Képviselő: Zsidó Ernő
  Telefonszám: +36-20/212-7490

  Szakköreink

  Intézményünk kuriózuma, hogy az óvodás korosztály számára is rengeteg féle szakkört kínálunk. Az óvodai heti rendbe építve heti rendszerességgel járunk úszni, kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a hozzánk járó gyermekek biztonságosan mozogjanak a vízben. Ezen kívül jelenleg 6 mozgásos szakkör közül választhatnak a szülők és a gyerekek:

  Judo

  Külsős Judo mesterek tartják ezt a szakkört, akik fő célja a gyerekek motoros képességeik fejlesztésén túl az is, hogy különböző eséstechnikákat tanítsanak a gyerekeknek. Ezen kívül a küzdősportok nagy előnye, hogy önfegyelmet tanítanak és segítenek megőrizni belső nyugalmunkat, önbizalmunkat.

  Tánc

  Intézményünk elhivatott pedagógusa, Bea néni tartja, aki már évtizedes táncmúlttal rendelkezik. Ő maga is versenyszerűen táncolt, majd pedig sportegyesülete keretein belül sok-sok gyermeket kalauzolt el a tánc magával ragadó világába.

  Lovaglás

  Kifejezetten népszerű sport manapság a lovaglás, ami nem véletlen. Az állatok közelsége is rengeteget ad az értékeihez, ám ezen kívül fejleszti a koordinációs képességeket, egyensúlyt, segíti az idegrendszer fejlődését. Ezen kívül pedig kitartásra és felelősségtudatra nevel.

  Jóga

  Villő, a jelenlegi kiscsoportos óvó néni a jóga szerelmese, ezen belül is a gyermekjóga az, ami magával ragadta. A foglalkozásokat átszövi a játékosság, mellette pedig szinte észrevétlenül történik minden porcika átmozgatása, nyújtó, helyes testtartás kialakítását elősegítő gyakorlatok és az elmaradhatatlan relaxáció.

  Zumba

  Kolumbiából származó, könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, mely fitneszprogram is egyben. Niki néni, intézményünk angol tanára tartja ezt a szakkört, ahol a pörgős zene és a jókedv mindig garantált.

  Biciklizés

  Óvodánk elhelyezkedése lehetővé teszi az ilyen nagyobb helyigényű sportok magasabb szintű űzését is, ezért a 2022/23-as tanévtől kezdve bringa szakkör is indult nálunk. Ennek keretein belül a külsős oktatók a biztonságos és magabiztos kerékpározáshoz szükséges gyakorlati tudás átadására fókuszálnak.

  Egyéb szakköreink